Workshops en proeverijen

Mijn enthousiasme over wijn deel ik graag met anderen. Verkopen via een webshop is leuk. Direct contact met wijnliefhebbers is nog leuker. Ik steek mijn proeverijen en workshops graag interactief in. Samen met de deelnemers de wijnen leren kennen die we drinken. Je kunt beter proeven dan je denkt en je weet echt wel wat je lekker vindt. De wijnwereld zit echter vol met loze termen, merken/gebieden/stijlen aangeduid met moeilijke woorden en klip en klare onzin. Ik help je graag om het allemaal een beetje beter te begrijpen en jouw eigen voorkeur te vertalen naar specifieke wijnen. Daarnaast moet het ook vooral gezellig zijn. Ik neem dus lekker veel wijn en hapjes mee. Ik geef met net zo veel plezier een algemene basis uitleg over wijn als dat ik heel diep in ga op een specifieke wijnregio. Kijk hieronder naar een paar ‘standaard’ proeverij opzetjes om een indruk te krijgen van de mogelijkheden en kosten. Schroom echter niet om te vragen naar een proeverij op maat. Verder ga ik regelmatig workshops en thema proeverijen inplannen. Hiervoor kun je je dan alleen of met een paar man inschrijven. Zo hoef je niet eerst een hele club bij elkaar te krijgen en kun je toch een leerzame en leuke proeverij beleven.

Agenda: Themaproeverijen en workshops

Hieronder een overzicht van de aankomende proeverijen. Deze proeverijen gaan door bij aanmelding van minstens 12 personen. De groep bestaat uit maximaal 20 personen. Elke proeverij heeft een eigen thema met bijbehorende wijnen. Interesse om je aan te sluiten bij een workshop? Stuur dan een mailtje naar info@bartenwijnhandel.nl met je naam en adres, contactgegevens en het aantal personen.

6 februari: Themaproeverij Empordà

Tijdens deze unieke proeverij kijken we naar de boeiende wijnregio Empordà. Deze streek ligt aan de Costa Brava in Noord-Spanje en biedt ontzettende goede prijs-kwaliteit verhouding en volle stevige wijnen. We kijken aan de hand van de wijnen van Empordàlia naar de verschillende stijlen en het productieproces. Ik krijg daarbij hulp van één van de medewerkers van het wijnhuis. Ze zal speciaal voor de proeverij enkele verschillende ‘vat-samples’ van een specifieke wijn mee nemen om het productieproces in praktijk te kunnen doorlopen. Unieke kans dus om een kijkje in de keuken te nemen bij de wijnmaker. De hulp uit Spanje betekend wel dat een deel van de workshop in het Engels zal zijn.

Locatie: De Weijer. De Raetsingel 1, 5831 Boxmeer.

Datum: Dinsdag 6 februari, 19:30 – 22:00

Prijs: gratis toegankelijk. Aanmelden noodzakelijk ivm beperkte aantal deelnemers (25)

Nader te bepalen: Themaproeverij Ahrtal

Dit jaar zal ik zeker ook een themaproeverij organiseren over het Ahrtal in Duitsland. Ik neem je dan via de wijnen en het verhaal van mijn leverancier Weingut Max Schell mee naar deze prachtige wijnstreek. We proeven verschillende wijnen en aan het einde van de proeverij heb je een goed idee van de stijl en type wijnen die je in dit gebied kunt vinden. Omdat ik deze proeverij bij mij in het magazijn geeft heb je tevens de kans om de geproefde wijnen direct te kopen mocht je dat willen. Uiteraard ga ik proberen om een moment te vinden waarop ik de wijnmaker zelf er ook bij kan hebben.

Locatie: kantoor/magazijn bij Heritage Products – Radioweg 7a, 5836 CD Sambeek.

Datum: wordt nog bekend gemaakt

Prijs: wordt nog bekend gemaakt

Wijnproevrij

 • 7 mooie wijnen
 • Brood
 • Documentatie over de wijnen
 • Pen en papier voor aantekeningen
 • Ongeveer 2 uur
 • € 20,- p/p (minimaal € 200,- totaal)
 • 1 – 16 personen

Ontdek een wijngebied of wijnland door de verschillen de proeven. Ik neem de meest voorname wijnstijlen mee en we gaan deze samen doornemen. Ik zal ondertussen het door jullie gekozen gebied of land beschrijven. Geen saaie topografie of aardrijkskunde, iedereen kan zelf ook wel op google maps kijken. Ik bespreek de interessante achtergronden en verhalen die je nog niet kent. Waar mogelijk aan de hand van verhalen van wijnboeren die ik zelf gesproken heb.

 

Wijn-spijs proevrij

 • 6 mooie wijnen
 • 5 bijpassende gerechtjes
 • Brood
 • Documentatie over de wijnen
 • Pen en papier voor aantekeningen
 • Ongeveer 2,5 uur
 • € 27,50 p/p (minimaal € 275,- totaal)
 • 1 – 16 personen

Aan de hand de gerechtjes neem ik je mee in de wereld van de wijn-spijs combinaties. We gaan bekijken welke factoren daarbij belangrijk zijn en hoe het werkt. Onder het genot van een aperitief zal ik wat theorie uitleggen. Daarna zal ik bij elk gerechtje een passende wijn presenteren. Terwijl jullie genieten van het gerechtje bereidt ik de volgende ‘gang’ alvast voor. Tussendoor kunnen we mooi bekijken op welke manier de wijnen nu zo goed bij de gerechten passen.

 

Workshop wijn proeven

 • 10 mooie wijnen
 • Brood
 • Naslagwerk over het maken van proefnotities
 • Pen en papier voor aantekeningen
 • Ongeveer 3 uur
 • € 35,- p/p (minimaal € 350,- totaal)
 • 1 – 16 personen

Vindt je het leuk om de wijnen die je drinkt iets beter te begrijpen. Zou je graag beter kunnen duiden wat je nu eigenlijk proeft in een wijn? Dan help ik je graag in mijn workshop wijn proeven. Ik ben er van overtuigt dat wanneer je goed kunt omschrijven wat je lekker vindt en inzicht hebt in hoe bepaalde smaken in wijn terecht komen, je uiteindelijk beter wijn kan uitkiezen voor jezelf; bij een slijter, webshop of in een restaurant. Tijdens de cursus zal ik je een aantal handvatten geven die je kunt gebruiken bij het proeven en begrijpen van een wijn.

 

Op maat samengestelde proeverij

Ben je op zoek naar iets heel anders als hierboven beschreven. Heb je toffe eigen ideeën of wil je gewoon even overleggen over de mogelijkheden? Stuur dan even een email naar info@bartenwijnhandel.nl of vul het contact formulier in. Dan maak ik graag in overleg met jou een specifieke maatwerk proeverij of workshop.