Hieronder vindt u de verschillende wijnlanden en regio’s in mijn assortiment. Klik erop en ontdek het verhaal en de wijnen van die regio! Verder naar beneden zal ik later ook het complete assortiment in 1 overzicht presenteren. U kunt dan eenvoudig via filters de wijnen vinden die u aanspreken. Mocht u graag persoonlijk advies krijgen, schroom dan niet om contact op te nemen via email, WhatsApp of gewoon een ouderwets belletje.

Uw wijn wordt franko thuis geleverd vanaf 12 flessen via Flespakket van PostNL. Een speciale divisie van de pakketdienst die extra zorg heeft voor kwetsbare zendingen zoals flessen wijn. Onder de 12 flessen reken ik 9 euro verzendkosten. Afhalen in Boxmeer kan op afspraak.

Uitgelicht

Weingut Max Schell

Dit is het eerste wijnhuis in mijn assortiment en daarmee ook de eerste wijn die ik zelf geïmporteerd heb. Een tweetal wijnen van deze wijnmaker vielen mij op tijdens een proeverij in het Ahrtal. Op het marktplein in Ahrweiler presenteerden een groep wijnboeren uit de streek een aantal van hun wijnen. De droge Riesling van Max Schell was zoveel meer aromatisch en mineraal dan alle Rieslings die ik ervoor had dat ik ook direct voor een mooie Spätburgunder ben gegaan. Dat was de Grand Max. En die naam mag hij met recht dragen. Ook deze viel op door de verfijning en rijke complexiteit voor de prijs. Dit jaar ben ik nog enkele malen meer in het Ahrtal geweest en daarbij heb ik het wijngoed Max Schell ook aangedaan. De uitgebreide kennismaking met de eigenaar/wijnmaker en het complete assortiment wijnen hebben ertoe geleid dat er nu wat van in Boxmeer opgeslagen ligt. Te wachten tot u ze gaat uitproberen. De Ahrtal wijnen kenmerken zich door een beschaafd alcoholgehalte en volle fruitsmaken. De wijnen zijn daardoor elegant en de complexiteit komt goed naar voren. De beste wijnen komen er van de steile hellingen die op het zuiden zijn gericht. Ik heb dan ook vooral van deze zogenaamde Grosse Lagen de wijnen uitgezocht.

Ahr-Riesling Trocken

2015

Top Riesling uit de Ahr.

mineraal en aromatisch

€ 9,75 / 0,75 L

 

Ahr-Riesling S Lieblich

2015

Zoete Riesling uit de Ahr.

Exotisch en fris

€ 12,95 / 0,75 L

 

Recher Spätburgunder Trocken

2015

Vol fruitige Duitse Pinot Noir

Rood fruit en lekker fris

€ 9,75 / 0,75 L

 

Recher Spätburgunder Halbtrocken

2014

Vol body en veel fruit

Rijp rood fruit en een mooi zuurtje

€ 9,75 / 0,75 L

 

Herrenberg Spätburgunder Trocken

2014

Echte Spätburgunder expressie

Rijp fruit en wat kruidigheid

€ 11,95 / 0,75 L

 

Grand Max

2015

Van de befaamde Rosenthal wijngaard

Rijp fruit, kruidigheid en een aardse toets

€ 16,49 / 0,75 L

 

Grand Max S

2014

Van de befaamde Rosenthal wijngaard

Concentratie van rood fruit en kruiden. 16 mnd op hout gerijpt

€ 24,95 / 0,75 L

 

Quantum Rosenthal

2013

De best of de best van de Rosenthal wijngaard

Super concentratie, kruidigheid en toasting. Zachte tannines, 21 mnd op hout gerijpt

€ 34,95 / 0,75 L