Wijnproeverij met Vino Vero Oeffelt

Wijnproeverij met Vino Vero Oeffelt

Barten wijnhandel slaat de handen ineen met een collega uit Oeffelt. Rex en Angelique van Vino Vero. Samen gaan we een toffe wijnproeverij organiseren bij het Posthuis in Beugen. Zet zaterdagmiddag 23 november maar vast dicht in je agenda! We zullen minstens 25 lekkere wijnen open trekken, verschillende hapjes maken die passen bij de wijnen en we verzorgen diverse boeiende lezingen verspreid over de middag. Entree is € 19,50 en aanmelden is niet noodzakelijk. Je kunt tussen 15:30 en 19:00 op elk moment binnen komen en beginnen met proeven. Rex en ik zullen uitleg geven over de wijnen. We hebben er alvast heel veel zin in. Houd de site en facebook in de gaten voor meer updates.

Nieuwe jaargangen

Er zijn van enkele wijnen nieuwe jaargangen beschikbaar. Dat geldt vooral van de wijnen van Max Schell uit het Ahrtal en Valdonica. Daarnaast zijn de laatste flessen van de vorige beschikbare jaargangen in de aanbieding. Profiteer dus van de lagere prijs of ontdek de nieuwe edities. Verder heb ik ook enkele magnum flessen van de Grand Max van Max Schell weten te bemachtigen. Een hele mooie wijn nu dus ook in een extra mooie fles.

Proeverij Thema Empordà (Update)

Op dinsdag 6 februari van 19:30 tot 22:00 staat de volgende proeverij op het programma. Deze staat in het teken van de Noord-Spaanse wijnregio Empordà. Voor deze proeverij krijg ik assistentie van één van de medewerkers van het Wijnhuis Empordàlia. Dat wordt dus een zeer leerzame en toffe proeverij. We zullen aan de hand van de verschillende wijnen uit de regio laten zien wat de Empordà een bijzondere wijnstreek maakt. De regio staat bekend om stevige wijnen en goede prijs-kwaliteit verhouding. Tijdens de thema-proeverij gaan we uitleggen waarom dat zo is en hoe de wijnen traditioneel gemaakt worden. Daarbij volgen we ook een specifieke wijn door het productieproces. Dit wordt de Empordàlia Coromina. Dat wordt erg interessant en een unieke kan om zo iets eens te ervaren. Locatie: De Weijer, De Raetsingel 1, 5831 Boxmeer. Het geheel wordt ingestoken als een interactieve lezing en is kostenloos bij te wonen. We hebben wel een maximaal aantal deelnemers van 25 dus geef je snel op.

(let op, delen van de workshop zal in Engels gaan vanwege de hulp uit Spanje). Schrijf je in door een mailtje te sturen naar info@bartenwijnhandel.nl

Aanbiedingspakketten

Speciaal voor het najaar heb ik enkele mooie pakketten samengesteld. In deze pakketten zitten wijnen die mooi met verschillende klassieke kerstgerechten gaan en van topkwaliteit zijn. De pakketten bevatten een mix van witte en rode wijn. Sommige pakketten hebben meerdere van dezelfde kleur wijn. In dat geval heb ik 2 verschillende type wijnen geselecteerd zoals bij rood bijvoorbeeld een medium body Pinot Noir en een volle body stevige Toscaanse wijn. Bekijk de pakketten hieronder. Elk pakket is naar wens voor € 9,50 uit te breiden met een fles zoete wijn naar keuze. Je kunt dan kiezen uit Empordália Sinols Moscatel, Empordália Sinols Garnatxa en Max Schell Ahr-Riesling ‘S’. Wil je specifiek voor jou eigen kerstmaal een wijnarrangement samenstellen. Neem dan contact op en we stellen samen een prachtige serie samen.

Nieuwe wijnen

Speciaal voor de komende feestdagen en natuurlijk voor al je andere mooie diners heb ik een tweetal zoete wijnen toegevoegd aan het assortiment. De wijnen komen van Empordälia en vallen onder de Sinols serie. Het betreft een fris-zoete Moscatell en een complexe en rijpe Garnatxa. Beide versies gaan € 9,95 kosten (fles is 50cl). Kijk hier voor meer informatie.

Nog enkele plaatsen beschikbaar

Voor de kerst- en najaarsproeverij (10 december 15:00 – 18:00) zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Tijdens deze leuke proeverij trekken we de beste wijnen van Barten wijnhandel voor deze kerstperiode open. We gaan aan de hand van enkele hapjes vervolgens kijken hoe deze wijnen wel of niet goed passen bij typische kerstgerechten. Kosten zijn 25 euro p/p. Meer info HIER. Geef je op door een mailtje te sturen of een contact formulier te verzenden via de site (Link).

Digitale nieuwsbrief

Sinds kort stuur ik een digitale nieuwsbrief naar geïnteresseerde. Hierin deel ik het laatste nieuws, Beschrijf ik een wijn of wijnhuis wat uitgebreider of deel ik een exclusieve aanbieding. Je kunt de nieuwsbrief ontvangen door dit formulier in te vullen. De laatste nieuwsbrief lees je hier

Proeverijen en workshops

Er wordt mij door verschillende mensen gevraagd of ik ook proeverijen en workshops geef waar ze alleen of met 2 personen bijvoorbeeld aan kunnen mee doen. Dat had ik nog niet maar daar gaat verandering in komen. Ik plan voor dit jaar nog 2 thema proeverijen waarvan er 1 in november is. De andere is in december. De eerste zal over het Ahrtal gaan, de tweede wordt een feestelijke kerst/nieuwjaarswijnen proeverij. Meer info vindt je hier.

Exacte data en details zullen spoedig op de site komen. Nu al interesse? mail mij dan vooral even op info@bartenwijnhandel.nl en ik leg je alles uit. Op de hoogte blijven van dit soort nieuws zonder geregeld op de site te moeten kijken? meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Aanmelden

Bezoek Empordaliá

In oktober zal ik de wijngaarden en de kelders van Empordaliá bezoeken. Aangezien ik de mensen van dit wijnhuis heb leren kennen op een beurs in Duitsland werd het hoog tijd om er eens heen te gaan. Op die manier krijg je uiteindelijk toch het beste beeld van het bedrijf, de mensen en de wijnen. We trekken er mooi een dag op uit in de wijngaarden en proeven de laatste jaargangen. Als het goed is zitten enkele wijnen op dat moment ook precies in het actieve productie proces. Dat is ook altijd waanzinnig interessant om te zien. Dit zorgt namelijk voor een deel ook voor de uiteindelijke smaak van de wijnen. Verslagje met foto’s komen uiteraard op de site. Wil je de wijnen van Empordaliá zelf proeven? Hier vindt je het actuele overzicht van mijn assortiment.

Open introductie proeverij – Update 28-7

Op zaterdag 29 juli organiseer ik de eerste open wijnproeverij voor Barten wijnhandel. Nu ik inmiddels van 4 verschillende wijnmakers voorraad heb is het een mooi moment om de wijnen aan het grote publiek te presenteren. Uiteraard kun je de wijnen direct kopen en meenemen wanneer je ze lekker vindt. We voorzien je van alle mooie achtergrond verhalen over de streken en wijnen, zorgen voor een toffe ambiance en laten je alle wijnen proeven die ik ruim voorradig heb. Dat zijn er nu al meer dan 25.

Bij entree betaal je € 10,-. Wanneer je later voor meer dan € 100,- wijn koopt krijg je die € 10,- als korting op je rekening.

Let op: betaling uitsluitend per PIN.

Locatie is: Radioweg 7a, 5836 CD Sambeek (In de tuin bij Heritage Products)

Tijdstip: 14:00 – 18:00

Graag tot ziens in Sambeek